Glijlagerscharnier

Dit SKG*** goedgekeurde DX Glijlagerscharnier is slijtvast, geruisloos, onderhoudsvrij en heeft een groot raagvermogen. Door zijn dievenklauw is dit scharnier inbraakwerend en SKG*** goedgekeurd. Omdat dit scharnier gemaakt is van RVS* heeft hij bovendien een hoge corrosiewerendheid en is daarom ook...
Eigen bezorgdienst, snel en goed Eigen bezorgdienst, snel en goed
Sinds 1887, meer dan 135 jaar ervaring  Sinds 1887, meer dan 135 jaar ervaring 
Voor bedrijven en particulieren Voor bedrijven en particulieren
Heeft u hulp nodig van een specialist?
0186-613388
verkoop.obld@beto.nl

Omschrijving

Dit SKG*** goedgekeurde DX Glijlagerscharnier is slijtvast, geruisloos, onderhoudsvrij en heeft een groot raagvermogen. Door zijn dievenklauw is dit scharnier inbraakwerend en SKG*** goedgekeurd. Omdat dit scharnier gemaakt is van RVS* heeft hij bovendien een hoge corrosiewerendheid en is daarom ook geschikt om te gebruiken in vochtige omgevingen. Het glijlagerscharnier dankt zijn naam aan de nylon glijlagers waar de scharnierbladen op draaien. Door de glijlagers kunnen moderne zware voor- en achterdeuren nu afgehangen worden met minder scharnieren. Ter illustratie: voor een deur van 100 kg zijn slechts 2 glijlagerscharnieren nodig tegenover 4 kogellagerscharnieren. Door hun grote draagkracht zijn deze glijlagerscharnieren ook uitstekend in te zetten bij verzwarende omstandigheden, zoals het gebruik van een deurdranger of deurstopper. Bovendien kunnen ze worden toegepast op vlucht- en nooddeuren.

Dit scharnier is door zijn ronde hoeken uitermate geschikt om machinaal te verwerken. Met een freesmachine kan de uitsparing in deur of raam en kozijn gemaakt worden. Daarnaast zorgt de doorgezette knoop voor meer montagegemak. Het draaipunt van het scharnier is namelijk uit het midden geplaatst, waardoor inkrozing van de knoop in het kozijn niet nodig is.

Het scharnier is gemaakt van geborsteld RVS*, wat zorgt voor een chique uitstraling en een hoge corrosiewerendheid. Bovendien is een glijlagerscharnier onderhoudsvrij de kartelpen loopt niet op en de slijtvaste, UV-bestendige glijlagers hebben een zelfsmerend effect. Hierdoor is er ook geen sprake van vuilvorming op of aantasting van schilderwerk op deuren en kozijnen. Door deze duurzame ontwerpkeuzes gaat het scharnier langer mee.

Naast uitstekende producteigenschappen is er ook een verbeterslag gemaakt in de vormgeving van het scharnier. Allereerst zorgt de geborstelde finish van RVS voor een chique uitstraling, maar ook de penkop is zo vormgegeven dat deze na borging bijna naadloos aansluit op de knoop. Hierdoor vormen knoop en kop één strak geheel en is dit sterke scharnier tevens een model dat gezien mag worden op uw deur of raam.

*Roestvaststaal, in de volksmond ook wel roestvrijstaal genoemd.
materiaal: RVS 304
finish: RVS geborsteld
aanbevolen schroefmaat: 4,5 x 45 mm
normering: SKG***®
certificering: CE / SKH
pen uitvoering: nylon gelagerde kartelpen
afwerking hoek: ronde hoeken

Varianten

Selecteer hier beneden uw variant(en) en vul het gewenste aantal in.

Glijlagerscharnier

Art nr. AAAAADBJJK
Vul hierboven in het grid het aantal varianten in dat je wilt toevoegen.
Art nr. materiaal bewerking (fabricage, afwerking) kwaliteit (materiaal) keurmerk Prijs Per Eenheid Min. o. h. Aantal
391066 rvs geborsteld 304 (AISI) SKG*** € 10,09 1 stuk 1
 • Totaal geselecteerde varianten: 0
Doorgaan met winkelen

Bezoek onze winkel in Oud-Beijerland

BETO is al sinds 1887 de professionele technische groothandel voor bouw en industrie met een breed assortiment van meer dan 40.000 artikelen. Wij staan bekend om onze kwaliteit, kennis van zaken en snelle levering.
Openingstijden: ma t/m vr 7.30 - 17.00 uur
Jan van der Heijdenstraat 32, 3261 LE Oud-Beijerland
Bel ons op: 0186-613388 - of mail naar: verkoop.obld@beto.nl
   Laden
   Laden
   Laden
   Laden