Glijlagerscharnier

Dit SKG DX Glijlagerscharnier is een slijtvast, geruisloos en onderhoudsvrij veiligheidsscharnier dat SKG*** gekeurd en daarmee extra zwaar inbraakwerend is. Een glijlagerscharnier heeft zijn naam te danken aan de slijtvaste, UV-bestendige nylon glijlagers waar de scharnierbladen op draaien en kan d...
materiaal: staal
normering: SKG***®
finish: blank verzinkt
aanbevolen schroefmaat: 4,5 x 45 mm
pen uitvoering: nylon gelagerde kartelpen
afwerking hoek: ronde hoeken
certificering: CE / SKH
Omschrijving
Dit SKG DX Glijlagerscharnier is een slijtvast, geruisloos en onderhoudsvrij veiligheidsscharnier dat SKG*** gekeurd en daarmee extra zwaar inbraakwerend is. Een glijlagerscharnier heeft zijn naam te danken aan de slijtvaste, UV-bestendige nylon glijlagers waar de scharnierbladen op draaien en kan daardoor met minder scharnieren zeer zware deuren afhangen. Ter illustratie: voor een deur van 100 kg zijn slechts 2 glijlagerscharnieren nodig tegenover 4 kogellagerscharnieren. Door hun grote draagkracht zijn deze glijlagerscharnieren ook uitstekend in te zetten bij verzwarende omstandigheden, zoals het gebruik van een deurdranger of deurstopper. Bovendien kunnen ze worden toegepast op vlucht- en nooddeuren. Dit product voldoet aan alle eisen om binnen het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) toegepast te worden.

Door zijn ronde hoeken is hij uitermate geschikt om machinaal te verwerken. Met een freesmachine kan de uitsparing in deur of raam en kozijn gemaakt worden. Daarnaast zorgt de doorgezette knoop voor meer montagegemak. Het draaipunt van het scharnier is namelijk uit het midden geplaatst, waardoor inkrozing van de knoop in het kozijn niet nodig is. Dit scharnier is ook leverbaar met een dubbele doorgezette knoop en daardoor ideaal voor de toepassing bij klepramen of uitzetramen. Door de dubbele doorgezette knoop voorkomt u dat bij regenachtig of vochtig weer het water blijft liggen en uw raamkozijnen vervolgens aantast.

Een glijlagerscharnier is onderhoudsvrij: de kartelpen loopt niet op en de slijtvaste, UV-bestendige glijlagers hebben een zelfsmerend effect. Hierdoor is er geen sprake van vuilvorming op of aantasting van schilderwerk op deuren en kozijnen. Naast uitstekende producteigenschappen is er ook een verbeterslag gemaakt in de vormgeving van het scharnier. De penkop is namelijk zo vormgegeven dat deze na borging bijna naadloos aansluit op de knoop. Hierdoor vormen knoop en kop één strak geheel en is dit sterke scharnier tevens een model dat gezien mag worden op uw deur of raam.

Meer weten over de SKG sterren rondom inbraakwering? Lees er hier meer over.
Varianten
Selecteer hier beneden uw variant(en) en vul het gewenste aantal in.
 • Totaal geselecteerde varianten: 0

Glijlagerscharnier

Art nr. AAAAACMWGB
Vul hierboven in het grid het aantal varianten in dat je wilt toevoegen.
Art nr. breedte hoogte materiaal bewerking (oppervlaktebehandeling) keurmerk Prijs Per Eenheid Min. o. h. Aantal
391065 89 mm 89 mm staal verzinkt SKG®*** € 5,95 1 stuk 1
 • Totaal geselecteerde varianten: 0
Doorgaan met winkelen
Beoordelingen (0)
Er zijn nog geen beoordelingen.
   Laden
   Laden
   Laden
   Laden

   Vormgeving: Schot Marketing en Communicatie schot.nl